why ?

Γιατί «ορίζωντας»; Γιατί τι σημαίνει  «φασίστας» τι σημαίνει «αριστερός» τι είναι θεός και τι είναι «καλό»; Ερωτήσεις που αν τις κάνεις σε μια ραντομ παρέα δέκα ατομων , είναι ζήτημα να απαντήσουν οι δύο με τρόπο που να βοηθάει την περαιτέρω εμβάθυνση σε κάθε μια απ αυτές τις έννοιες.Πέρα απ αυτό όμως βρίσκω την ίδια την λειτουργία απόδοσης ενός προσωπικού ορισμού σε ήδη υπάρχουσες έννοιες εξαιρετικά σημαντική. Μέσω της επανανοηματοδοτήσης αποφεύγουμε αρχικά την οκνηρία που κρύβεται πίσω από την ιδιοποίηση έτοιμων απαντήσεων σε νέα ερωτήματα ή της ερμηνείας που ήδη έχει δωθεί σε ασαφής όρους ή έννοιες, άρα το πρώτο κέρδος είναι ότι αποφεύγουμε την πολιτική ορθότητα.
Επίσης η ίδια η παραγωγή του λογικού λογισμού για να δώσουμε τους δικούς μας συντομους προσωπικούς ορισμούς, λειτουργεί διαφωτιστικά για τις αλληλεπιδράσεις των εννοιών που θέλουμε να ορίσουμε.
Άρα μπορούμε να δώσουμε έναν σύντομο ορισμό για τον ίδιο τον «ορισμό»; Φυσικά , ο ορισμός είναι η σύντομη περιγραφή του λογικού λογισμού η του διαλεκτικού του αποτελέσματος πάνω σε μια έννοια.
Το παρόν όμως, ΔΕΝ είναι και δεν αποτελεί με κανέναν τρόπο , οδηγίες χρήσης για να παραξουν και άλλοι τους δικούς τους ορισμούς,αλλά μια καταγραφή του ατομικού δρόμου προς αυτούς.

Leave a comment